Annons

Callis Amid: Hjälp flyktingarna - ingrip militärt mot IS

En syrisk flyktingpojke leker i ett fält med solrosor, nära gränsen mellan Österrike och Ungern.
En syrisk flyktingpojke leker i ett fält med solrosor, nära gränsen mellan Österrike och Ungern. Foto: Muhammed Muheisen / TT NYHETSBYRÅN

Sverige är ett fantastiskt land, ett ljus i en allt mörkare omvärld. Men hur hänger den humanitära stormaktens politik ihop? Afghanistanveteranen Callis Amid efterlyser insatser för att bekämpa roten till flyktingkatastrofen: terrororganisationen IS.

Publicerad

Krig. Misär. Flyktingströmmar vars like vi inte skådat sedan andra världskriget söker sig till ett Europa som drar åt olika håll under ett gemensamt täcke. En bråkdel av desperata människors livsöden når Sverige och föranleder solidariska reaktioner när gripande bilder på en drunknad treåring kablas ut över världen. Något händer, till slut är måttet rågat.

Frustrerat skänker medborgare miljoner till etablerade hjälporganisationer. Handlingskraftiga svenskar åker till flyktingläger med öppna hjärtan. Folkvalda tar till orda och understryker vikten av humanism i ett demokratiskt styre som värdesätter procentsatser framför människoliv och det blocköverskridande samarbete som flyktingpolitiken fordrar.

Annons
Annons
Annons
Annons