Aktieanalys

Björn Rydell:C-Rad: Strålande tillväxt

Strålterapibolaget C-Rad har vuxit bra de senaste åren. Aktien har dock gått trögt sista året. Aktiemarknaden verkar dessutom tveka på bolagets skalbarhet. När kommer lönsamheten och hur hög blir den?

Under strecket
Publicerad

Uppsalabolaget C-Rad utvecklar och säljer lösningar för att säkerställa strålbehandlingar av cancer. Produktportföljen består till 75 procent av positioneringsprodukter.

Annons

C-Rad är ett medicinteknikbolag som utvecklar och säljer lösningar för att säkerställa strålbehandlingar av cancer. Systemen används för att positionera patienten inför behandlingen samt för att lokalisera och övervaka tumören genom att bland annat registrera patientens rörelser vid strålning. Syftet med detta är att öka strålbehandlingens precision och effektivitet samt dessutom minimera strålskador på patientens friska vävnader och organ i närheten av tumören.

Bolaget grundades år 2004 och verksamheten baseras på forskning och utveckling från Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska Högskolan. De första produkterna lanserades på marknaden år 2006. 2014 noterades C-Rad på Small Cap och bolaget har idag cirka 60 personer anställda. Börsvärdet är ungefär 770 Mkr.

Annons
Annons
Annons