Annons

KU-anmäler ministrar för åldersbedömningarna

Staffan Danielsson (C) KU-anmäler förre migrationsministern Tobias Billström (M) och S-ministrarna Morgan Johansson och Heléne Fritzon. Arkivbild.
Staffan Danielsson (C) KU-anmäler förre migrationsministern Tobias Billström (M) och S-ministrarna Morgan Johansson och Heléne Fritzon. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Centerpartiets riksdagsledamot Staffan Danielsson vill att KU ska granska förre migrationsministern Tobias Billström (M) och S-ministrarna Morgan Johansson och Heléne Fritzon. Han vill se KU syna hanteringen av åldersbedömningar av asylsökande.

Under strecket
TT
Publicerad

När det gäller Billström och Morgan Johansson, som nu är justitie- och inrikesminister men som fram till i somras ansvarade för migration, vill Danielsson att KU ska granska varför Sverige under tiden från 2010 till 2015 i princip inte hade något fungerande system för bedömning av asylsökandes ålder.

Läkare som skulle göra bedömningarna ansåg att metoderna som användes inte var tillförlitliga och inte att lita på. Danielsson vill att KU borrar i om de båda statsråden kunde ha agerat för att få ett fungerande system på plats.

Annons
Annons
Annons