Bytte DNA-labbet mot akustisk gitarr

Han hoppade av sin forskarutbildning, spelade in sitt debutalbum hemma med en nylonsträngad gitarr och ligger nu högt på ”Hitlistan”. - Folk vill ha alternativ till den vanliga musiken, säger José González.

Under strecket
Publicerad
Annons

Han jämförs med melankoliska singer/songwriters som Elliott Smith och har redan hunnit kallas för ”Sveriges Nick Drake”. Men han hade aldrig hört talas om engelsmannen när namndroppandet började. Skillnaden är väl också att den lågmälde Nick Drake hann ge ut ett par skivor som bara de närmast sörjande kände till innan han dog av en överdos. José Gonzalez gick däremot in direkt på andra plats på den svenska topplistan med albumet ”Veneer”. Hans singel ”Crosses” har hörts mycket på radio de senaste månaderna.

– Jag tas snart ner på jorden när det inte är lika spännande och nytt längre. När jag hade mina första spelningar för fem år sedan kom folk fram och sa att jag lät som Nick Drake. Nu när jag lyssnat på honom tycker jag att han gjort otroligt fina låtar, men jämförelsen är lite överdriven.

Annons
Annons
Annons