Annons
X
Annons
X

Byggnads skriver brev: Vi kommer igen

Ledare gästinlägg
Foto: Byggnads / TT

Med anledning av ledarartikeln Skämskuddar och snippluvor, har följande replik inkommit från Byggnadsarbetareförbundets ordförande till SvD:s politiska chefredaktör.

Kära Tove!

Du har på SvD:s ledarsida haft synpunkter på Byggnads förbundsstyrelse som under den internationella kvinnodagen ville visa sin solidaritet med kvinnor. Du pustade ut och skrev ”äntligen är den över”.

Annons
X

Nej, för oss är kampen för jämställdhet ständigt pågående. Vi har ett längre projekt ”bryt machokulturen” för att påverka attityder inom byggbranschen, för att välkomna fler kvinnor i våra yrken, för att göra branschen tillgänglig för kvinnor. Vi ställer solidariskt upp för kommunalanställdas krav på bättre arbetsvillkor och högre löner. Vi manifesterar vår solidaritet med kvinnor inom handeln vars anställningstrygghet hotas av ”hyvling” när företag ska minska antalet anställda. Vi ställer oss bakom unga kvinnors krav på justa villkor och fasta anställningar när allt fler tvingas leva med otrygga sms-anställningar. 

Så kära Tove, du må pusta ut, men vi kommer igen, vi kommer att fortsätta vår solidaritet med kvinnor vars arbetsvillkor och ställning i samhället alltid varit sämre än männens. Så må din suck över vårt enkla uttryck för solidaritet med hjälp av virkade mössor fastna i halsen - för vi fortsätter kampen för kvinnors villkor, oavsett vad SvD:s ledarsida försöker håna.

JOHAN LINDHOLM, Byggnads förbundsordförande

Annons
Foto: Byggnads / TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X