Annons

Butiker snopna över utebliven Ipad-lansering

Många svenska tidningar har lanserat sina Ipad-appar. Men fortfarande lyser själva Ipaden med sin frånvaro i Sverige.

– Vi trodde att den skulle komma i går, men det hände inget, vilket kändes väldigt snopet, säger Olof Nesslander vid Macoteket.

Under strecket
Publicerad

SvD i Ipad.

SvD i Ipad.

SvD i Ipad.
SvD i Ipad.

Apple lanserar sin nya läsplatta Ipad som ”magisk och revolutionerande”. Den finns sedan en tid till försäljning i USA och i flera europeiska länder som Storbritannien och Tyskland. Men i Norden har den fortfarande inte lanserats och undran är stor hos den nordiska Appleavdelningen.

– Vi har inte fått någon ny information och vet inte vad som kommer att hända, om den kommer att säljas via återförsäljare eller bara via Apple. Vi vet heller inte vad den kommer att kosta, säger Lena Höjskedl vid kundtjänsten.

Att Apple håller sin release hemlig är inget nytt. Men mystiken har också lett till enorma spekulationer hos butikerna som snart hoppas kunna sälja den nya Ipaden. Enligt Olof Nesslander fanns det flera faktorer som talade för att den skulle släppas i går.

– Apple brukar lansera sina nya produkter på tisdagarna, men det hände inget, vilket kändes väldigt snopet, säger han.

Olof Nesslander säger att han dagligen får ta emot ett stort antal samtal från kunder som undrar när Ipaden kommer. Och han känner frustration över att hittills aldrig kunna få säga att den nu finns tillgänglig att köpa i Sverige.

– Men den måste komma vilken dag som helst. I alla fall innan månaden är slut. Men det är aldrig något som är säkert med Apple. De borde inse att den kan bli årets julklapp här i Sverige om den kommer ut snart, så de borde smida till verket nu, säger Olof Nesslander.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons