Annons
X
Annons
X

Bussolycka i Småland – åtta skadade

En buss och en personbil krockade vid lunchtid idag utanför Vislanda i Småland. Sammanlagt åtta personer fick föras till sjukhus – fem i bussen och tre i personbilen.

[object Object]
Strax före klockan 13 på måndagen kolliderade en buss med en personbil på länsväg 126 vid infarten till Vislanda. Foto: JENS WILLIAMSSON/SCANPIX

Pådraget var stort efter larmet om bussolyckan i dag vid lunchtid. Personal från tre brandstationer, flera ambulanser och polis skickades till olycksplatsen på länsväg 126 vid den östra infarten till Vislanda i Alvesta kommun i Kronobergs län.

Sammanlagt fick åtta personer föras till sjukhus – tre från personbilen och fem från bussen uppger polisen. De uppges dock inte ha fått några allvarliga skador.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Olyckan inträffade när föraren av personbilen missade väjningsplikten och körde rakt ut på den huvudled som bussen färdades på.

  Annons
  X

  – Bussen försökte väja och körde i diket när bilen kom dundrande från höger sida och inte följde väjningsplikten, säger Bengt-Olof Söderström på länstrafiken i Kronoberg till SvD.se.

  Den bilden bekräftas också av polisen.

  – Av någon anledning körde bilen ut på en huvudled utan att uppmärksamma att det var väjningsplikt. Varför han inte gjorde det vet vi inte, säger Carina Berggren på polisens länskommunikationscentral till SvD.se.

  Ombord på bussen, som var på väg från Vislanda till Växjö, fanns ett tjugotal passagerare.

  Vet du något om händelsen? svd.se Här ligger Vislanda hitta.se
  Annons
  Annons
  X

  Strax före klockan 13 på måndagen kolliderade en buss med en personbil på länsväg 126 vid infarten till Vislanda.

  Foto: JENS WILLIAMSSON/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X