Bushs bror i juridisk strid om dödshjälp till komapatient

Under strecket
Publicerad
Annons

WASHINGTON Terri Schiavos man ville att hon ska dö, men föräldrar och andra släktingar motsatte sig detta och fick till sist hjälp av politiker i Florida.
Striden om den 39-årige Terri Schiavo som legat i koma efter en hjärtattack för tretton år sedan har dominerat nyhetsflödet i USA ända sedan näringstillförseln stängdes av för en vecka sedan.
Det var maken Michael som bestämt detta med stöd av domstolsbeslut efter expertutlåtanden om hur allvarliga hennes hjärnskador är.

Men föräldrarna Mary och Robert Schindler vägrade att ge upp kampen för sin dotters liv. De hävdar att hon svarar på signaler från dem och att Michael Schiavo försnillat det miljonskadestånd han fick till vården på onödiga juridiska processer.
Sent i förrgår tog det hela en ny vändning. Floridas delstatsparlament klubbade en lag som tillät den republikanske guvernören Jeb Bush, bror till president George W Bush, att beordra att näring skulle sättas in på nytt. Terri Schiavo fördes från det härbärge hon vårdats på till sjukhus för att
i första hand få vätska.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons