Annons

Busch Thor: SD har inte gjort upp med sitt förflutna

Ebba Busch Thor på plats i Visby.
Ebba Busch Thor på plats i Visby. Foto: Adam Ihse/TT

Ebba Busch Thor vill “kraftigt öka” de inre utlänningskontrollerna för att färre människor ska söka sig till Sverige. Det sa KD-ledaren på SvD:s scen under Almedalsveckan.

Under strecket
Publicerad

Det numera berömda lunchen mellan Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson.

Foto: Ebba Busch Thors FacebooksidaBild 1 av 1

Kristdemokraterna röstade i juni med regeringen för att utöka rätten till anhöriginvandring i den tillfälliga migrationslagen. Ungefär samtidigt skrev KD-ledaren Ebba Busch Thor i en debattartikel i SvD att hon vill att Sverige ska anpassa reglerna kring sitt mottagande av människor från andra länder till de övriga nordiska ländernas – för att minska söktrycket på Sverige med 70 procent.

När hon frågades ut på SvD:s scen i Visby under Almedalsveckan sade Ebba Busch Thor att hon inte ser en motsättning mellan KD:s hållning i anhöriginvandring och målet att kraftigt minska mottagandet. Även om “det finns en risk” att utökad möjlighet till anhöriginvandring blir en så kallad pull-faktor – alltså något som bidrar till att människor väljer att söka sig till Sverige – tror hon inte att det är avgörande för om människor söker sig hit.

Annons
Annons
Annons