X
Annons
X
Recension

Allt blir inget Burleskt triangeldrama i Kellermans romandebut

Florian, 28, bor i plastfarmors hus i skärgården och hoppas tjänas storkovan på gräset han odlar i växthus. ”Rocky”-skaparen Martin Kellermans svartsynta debutroman ”Allt blir inget” är ett triangeldrama i skärgården med bra driv, men brist på komplexitet.

Martin Kellerman, född 1973, är författare och serietecknare. Han har tilldelats Stockholms stads Bellmanpris och Bernspriset, som delas ut av PEN-klubben. Foto: Lina Alriksson

Man kan utan tvekan säga att omslaget öppnar en dörr in i Martin Kellermans debutroman ”Allt blir inget”. Porträttets spretiga frisyr och påtända blick hör till Florian, vars isolerade liv på Ragnarö (!) i Stockholms skärgård utgör det nav som berättelsen vrider sig kring. Drivmedlet: en dröm om uppbrott, resor och lite lyx, vila och vällust.

Kellerman är ett bekant namn för de flesta som tagit del av svensk rikspress eller seriekultur under de senaste decennierna – som mannen bakom ”Rocky”. Även om det är ganska lätt att hitta paralleller mellan det liv som förs av ungkarlshunden Rocky med entourage och romanens händelser och motiv, är det inte alls nödvändigt att gräva där. ”Allt blir inget” klarar sig på egen hand.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X