Annons

”Burgare på bönor är långt mer klimatvänliga”

Femtio burgare gjorda av bönor påverkar klimatet lika mycket som en enda hamburgare gjord på nötkött. Det skriver docent Fredrik Hedenus i en replik.

Under strecket
Publicerad

En biff med nötkött kräver 20–30 gånger mer mark per kg än bönan, skriver artikelförfattaren.

Foto: Martina Holmberg/TT/Janerik Henriksson/TTBild 1 av 2

Fredrik Hedenus

Foto: Jon-Olof YxellBild 2 av 2

En biff med nötkött kräver 20–30 gånger mer mark per kg än bönan, skriver artikelförfattaren.

Foto: Martina Holmberg/TT/Janerik Henriksson/TTBild 1 av 1
En biff med nötkött kräver 20–30 gånger mer mark per kg än bönan, skriver artikelförfattaren.
En biff med nötkött kräver 20–30 gånger mer mark per kg än bönan, skriver artikelförfattaren. Foto: Martina Holmberg/TT/Janerik Henriksson/TT

Peter Sylwans artikel om kött är ännu ett exempel där fromma förhoppningar ska göra kor klimatsmarta. Sylwan har rätt i att det binds in mer koldioxid i betesmark än i åkermark, och än mer i skogsmark. Så långt gott och väl.

Annons
Annons
Annons