Annons
X
Annons
X

Burgare och borgare

KÖRSVENNEN

Facebooksidan ”Vi som bojkottar Max” har samlat 25000 anhängare, och frågan börjar nu bli akut. Var ska sanna socialister äta sina burgare? Det är ju inte bara den svenska hamburgerkedjan Max som har deklarerat att Alliansens politik leder till förbättringar för branschen.

McDonald’s, som man för övrigt kan anta redan hade vissa kundrelationsproblem med vänstern, gjorde stor affär av den sänkta restaurangmomsen. De affischerade till exempel med slagordet ”Sänkt moms – bättre pris”. Och deras reklamkampanj ”Vi tror på Sveriges ungdomar” kan knappast förstås som annat än en partsinlaga till förmån för den sänkta arbetsgivaravgiften för unga anställda. Inte minst då Fredrik Reinfeldt läste upp –
in extenso– texten ur reklamfilmen i Almedalen i somras.

Stäng

POLITISKA CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – Tove Lifvendahls kommentarer direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Burger King uppmanade alla franchisetagare att sänka priserna, och lanserade ett rabatterbjudande i samtliga 70 restauranger. ”Genom momssänkningen och kampanjen King of the day kan vi framöver erbjuda våra gäster fantastiskt prisvärda och goda alternativ.”

  Annons
  X

  Även norrländska Frasses, med nära 50 restauranger, välkomnade momssänkningen och hoppades kunna ”öppna runt fem nya anläggningar och anställa totalt cirka 70 personer”. Dessförutan hade ”några av våra anläggningar, på grund av lönsamheten, troligen tvingats stänga ner.”

  Inte ens Sibylla lär duga. Vd Joackim Karlsson har uttalat att höjd restaurangmoms och höjda arbetsgivaravgifter för unga skulle vara ”förödande”.

  Många kanske vänder sitt hopp till ett återuppståndet Clock, den offentligt ägda hamburgerkedja som staten drev genom sin restaurangkoncern SARA från 1976 tills den avsocialiserades 1991 och sedermera lades ner. Kedjan lär vara saknad av få, men säg Big Clock och det vattnas i munnen på Sveavägen 68. Varumärket ägs dock numera av en färdigmatstillverkare i Linköping med smörgåspålägg och fryspizza på menyn.

  Det ser ut att bli ett hungrigt valår för vänstern.

  Körsvennen

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X