Annons

Burdus demokrat ger Trump ekonomiska råd

Donald Trump har kallat honom för ”sitt geni” och i tidningsrubriker framställs han som ”Vita husets mest hatade” – åtminstone bland republikaner. Möt presidentens mäktige ekonomiske rådgivare Gary Cohn, en stenrik demokrat som enligt vissa är mer liberal än Barack Obama.

Publicerad
Goldman Sachs operative chef Gary Cohn i väntan på ett möte med Donald Trump i Trump Tower den 29 november 2016.
Goldman Sachs operative chef Gary Cohn i väntan på ett möte med Donald Trump i Trump Tower den 29 november 2016. Foto: Evan Vucci/AP

Om det finns en händelse som beskriver Gary Cohn så utspelar den sig på Manhattan på 1980-talet. Cohn har precis tagit examen från college – trots en dyslexi så svår att lärarna enligt egen uppgift kallade honom för ”idiot” – och han sommarjobbar nu på stålbolaget US Steel i hemstaten Ohio, där han växt upp i en judisk medelklassfamilj.

Goldman Sachs operative chef Gary Cohn i väntan på ett möte med Donald Trump i Trump Tower den 29 november 2016.

Foto: Evan Vucci/AP Bild 1 av 4

Utrikesminister Rex Tillerson i samtal med presidenten vid ett regeringsammanträde. Längst bak till vänster, Gary Cohn, flankerad av Steve Bannon och Jared Kushner.

Foto: Andrew Harnik/AP Bild 2 av 4

Gary Cohn och Trumps stabschef Reince Priebus vid ett av presidentens tal i Vita husets Kennedy-trädgård. Ett rykte är att Trump funderar på att ersätta Reince Priebus med Gary Cohn.

Foto: Evan Vucci /AP Bild 3 av 4

Gary Cohn med Ivanka Trump och Jared Kushner. De tre går underöknamnet ”New York-demokraterna” i vissa kretsar.

Foto: Evan Vucci/AP Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons