Annons
X
Annons
X

Bullerbykänsla i Bromma

IDYLLISKT Forna söderortstjejen Renée Nyberg har rotat sig i radhuset i Bromma och blivit joggare på köpet. Småstadskänslan och närheten till både asfalt och fågelsång har fångat den folkkära programledarens hjärta.

Renée Nyberg gillar småstadskänslan på Ålstensgatan.
Renée Nyberg gillar småstadskänslan på Ålstensgatan. Foto: MALIN HOELSTAD

Det var när Renée Nyberg och hennes dåvarande man letade större hus som en kompis sade: ”Det är inget snack om saken, ni ska bo i Bromma”. Och till sin egen förvåning blev Renée blixtförälskad i det första huset de tittade på. Villan köptes på stört. Efter skilsmässan flyttade hon till ny adress, men bor fortfarande i Bromma.

Bromma, närförorten väster om Stockholm, var tidigare en vit fläck på kartan för Renée som vuxit upp i Tyresö söder om Stockholm och bodde i villa i Enskede när hon bildade familj. Om kärleken till första huset var omedelbar har känslan för orten Bromma kommit i efterhand.

­Det är närheten till både stad och natur som passar Renée och familjen bestående av sambon David Hellenius och de tre barnen Emma, Tom och Leo så bra. Nu är det hon som är den där envisa kompisen som försöker övertala andra att bli Brommabor.

Annons
X

– Jag gillar Bullerbykänslan. Det är små tomter och ungarna kan springa mellan husen.

Renée och sambon David Hellenius, även han programledare, är långt ifrån de enda som jobbar med tv som bosatt sig i den idylliska trädgårdsstaden. Lustigt, tycker Renée. Lite muppigt, brukar sambon David säga. Ibland skulle Renée helst slippa berätta var hon bor. Från ett utanförperspektiv motsvarar hennes adress schablonbilden av en typisk mediemänniska i Stockholm lite väl mycket, menar hon.

– Det blir snudd på lite komiskt när man springer på Fredrik Wikingson på Ica, tankar bredvid Malou von Sivers, eller ser Adam Alsing gå förbi i joggingkläder på torget.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Fritiden kretsar mycket kring de tre barnen. På en minut tar sig familjen till skogen och vattnet. Skogspromenader, skridskoåkning och pulkabacken är populärt. Det är en frihet att bara kunna öppna dörren till trädgården och vips är barnen ute i det fria.

  – Man blir lite friluftsmänniska med barnen, och då är det en stor tillgång att bo här.

  Renées nya intresse är jogging och bästa platsen för det är Judarskogen. Från huset kommer hon direkt till spåret som slingrar sig vackert längs Mälaren och in i skogen.

  När Renée var yngre och såg folk jogga på en lördag tänkte hon: Gud vad de måste ha tråkigt! Sedan ett år tillbaka är hon själv en av lördagslöparna, konstaterar hon.

  – Det är skönt att säga ”brukar”, att jag brukar springa i skogen.

  Den vältränade Renée är också en flitig gäst på World Class Gym i närliggande Alvik. Hon tränar core express, (mage och rygg), och booty express (mage och rumpa).

  – En halvtimme och man är helt slut efteråt! Jag yogar också, min favorit bland tränings­former.

  Renée har stämt träff på Ålstensgatan, eller ”torget” som ortsborna säger. Här håller Renée gärna till. Hon tycker mycket om småstadskänslan. Här känns det som förr i tiden. Fiskaren, blomsterhandeln, inredningsaffären och ostaffären ligger på rad. Innehavarna hälsar på Renée, och som om det inte var idylliskt nog skramlar spårvagnen på Nockebybanan förbi med jämna mellanrum.

  Men allt är inte idyll, en baksida av Bromma är de höga bostadspriserna. Renée suckar.

  – Huspriserna här är inte alls relevanta i förhållande till det man får. Ett tag var det faktiskt inte klokt. Små trähus på 120 kvadrat från 1920-talet med renoveringsbehov såldes för sju–åtta miljoner kronor.

  Fler kändiskvarter svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Bullerbykänsla i Bromma

  Renée Nyberg gillar småstadskänslan på Ålstensgatan.

  Foto: MALIN HOELSTAD
  Annons
  X
  Annons
  X