Bulgariskt köp skakar MTG

Tre år efter det kritiserade förvärvet av bulgariska Nova Televisia har tiden definitivt hunnit ikapp mediekoncernen MTG. Affären har kostat aktieägarna över 6 miljarder kronor. Trots det står bolagets strategi fast.

Publicerad
Annons

På onsdagsmorgonen flaggade mediekoncernen MTG för att fjolårets resultat kommer att tyngas av en nedskrivning på nästan 3,2 miljarder kronor. Nyheten från det Stenbeckskontrollerade bolaget innebär en närmast total omvärdering av de högflygande visioner som bolaget kommunicerade för drygt tre år sedan. Då, strax före finanskrisens utbrott, betalade MTG 6,5 miljarder kronor för det bulgariska tv-bolaget Nova Televisia. Format som ”Big Brother” och ”Vem vill bli miljonär”, men även sportevenemang som fotbolls-EM, skulle driva tv-tittandet, och därmed mediekoncernens tillväxt, i öst. Förvärvet, till hälften finansierat av nya banklån, var det största i MTG:s historia, och väckte frän kritik från analytikerkåren.

–Alla tyckte det var ett svindyrt förvärv, och verksamheten har helt enkelt inte flugit, säger en analytiker vid en svensk bank.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons