”Budrabatten” ökar i Tanganyika Oil

Skillnaden mellan Sinopecs bud på Tanganyika Oil och börskursen fortsätter öka. På måndagen handlades aktien kring 20 procent lägre än budnivån.

Under strecket
Direkt
Publicerad
Annons

”I en normal marknad hade rabatten varit uppseendeväckande men i nuvarande förhållanden är det svårare att tolka den. Allt tyder på att budet ska gå igenom. Kineserna är inte i behov av extern finansiering och det skulle vara dåligt för dem att bryta en affär, de ska göra affärer i framtiden också”, kommenterar en anonym Tanagnyika- analytiker till Nyhetsbyrån Direkt.

Eftersom den kanadensiska dollarn fortsätter stärkas mot den svenska kronan ökar värdet på Sinopecs bud på 31:50 kanadensiska dollar räknat i kronor. När budet blev officiellt den 25 september var budet värt knappt 200 kronor, på måndagen är det värt drygt 208 kronor. Samtidigt som värdet på budet ökat har Tanganyikas aktie backat på Stockholmsbörsen, på måndagen handlades Tanganyika för runt 173 kronor i Stockholm jämfört med 185:50 kronor den 25 september. Det betyder att rabatten aktien handlades med i förhållande till budet har ökat från cirka 7 procent till runt 20 procent.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons