Brutaliteten i Belarus fortsätter

Brutaliteten i Belarus fortsätter obehindrat, världen har passerat över 100 miljoner konstaterade covidfall och länder fortsätter att vidta åtgärder för att stoppa de nya virusvarianterna. Här är onsdagens viktigaste nyheter.

Under strecket
Publicerad
I Belarus huvudstad Minsk har polismakten gripit tusentals människor sedan protesterna startade.

I Belarus huvudstad Minsk har polismakten gripit tusentals människor sedan protesterna startade.

Foto: AP

I Belarus fortsätter brutaliteten obehindrat i samband med protesterna mot presidenten Lukasjenko. Flera personer har dödats i samband med demonstrationerna och systemets våld under proteströrelsens framfart har skett oförblommerat på belarusiska gator. Det som sedan händer bakom lyckta dörrar beskrivs i en växande hög av vittnesmål. Omvärlden måste göra något för att folket i Belarus ska få hjälp, larmar människorättsorganisationen Amnesty International.

Världen har nu passerat över 100 miljoner konstaterat smittade av covid-19. Sammanräkningar av siffror från världens nationella hälsomyndigheter tar den officiella siffran vid midnatt till 100 164 399, enligt Johns Hopkins-universitetet. USA är värst drabbat med nästan exakt en fjärdedel av alla rapporterade fall. Totalt i världen har drygt 2,1 miljoner människor dött till följd av viruset.