SvD Perfect Guide
Annons

Min helg: ”Brunchen övergår i fullt ös-fest”

Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN

Eric Saade lagar brunch hemma, småpratar med taxen Frank och plåtar sin influencer-fästmö.

Text: SvD Perfect Guide - 29 augusti 2019

Helgen börjar nere  på Tures med min bäste vän Fredrik. Öl på flaska, så klart, jag har aldrig förstått grejen med att hälla upp bärs i ett varmt glas när man kan ta en kall flaska direkt ur kylen? Fredrik och jag har tendens att mest prata jobb – han är också sångare – och vi snackar musik och entreprenörskap. Ja, jag har investerat i e-sport, fastigheter, en dansskola på Odenplan, ett bolag som sysslar med kosttillskott och även välling snart ... 

När jag har blivit lite salongsberusad går jag hem till min fästmö Nicole och vår hund, en liten tax som heter Frank. På fredagarna är det skönt att komma hem tidigt och bara gå och lägga sig.

Lördag och det blir långbrunch på Mr French i Gamla stan. Det är en skön location och det är dessutom vänner till mig som driver det. Man kan välja om man vill vara kvar tills brunchen övergår i untz-untz. Idag är Sammy, Ludde och Mommo med. Och Victor som jobbar där. Fredrik kommer senare, han gick som vanligt vidare när jag gick hem igår. Nicole ringer några tjejkompisar som också kommer förbi.

Annons
Annons

Nicole och jag planerar för bröllop i maj nästa år. I Toscana, i byn som Nicoles släkt kommer ifrån. Min roll i planerandet är obefintlig, jag behöver mest infinna mig när det väl är dags. Musiken vill jag vara med och bestämma, det har jag sagt, men herregud, det är nästan ett år kvar. Och Nicole har redan anställt två bröllopsplanerare … Det var Fredrik, återigen han från Tures, som övertalade mig om att det var dags att fria. Men jag kom på det spontant när vi var och firade nyår med våra vänner Christian och Oksana i Dubai. De har stenkoll på juvelerare, så jag tog hjälp av dem och köpte en ring. När nyårsaftonen hade gått över i 2019 tände vi facklor på stranden och jag satt där och väntade på Nicole. Först började hon bara skratta, så jag fick ställa frågan en gång till.

Brunchen på Mr French övergår mycket riktigt i fest, så där som det kanske gör två gånger om året. Klockan tre är det fullt ös. Vi håller på till fem, halvsex och går hem och däckar i soffan någon timme. Eftersom vi ville ha en ”barnfri” dag har Nicoles föräldrar tagit hand om Frank hela dagen och i en sms-grupp med våra vänner bestämmer vi träff på Supper. De har ett helt lysande sydamerikanskt sharing-koncept. Efter att vi ätit och snackat länge går vi hem – fest på dagen och en lugn middag är ett perfekt upplägg.

På söndagen tar jag en resorb och fixar en hemmabrunch med ägg, bacon och pannkakor. Jag är faktiskt en grym kock och nio gånger av tio är det jag som lagar maten hemma hos oss. Sedan vaknar vi till, Frank, Nicole och jag, och åker till Hundön på Drottningholm och låter Frank ha askul med de andra hundarna. Att vara hundägare är roligt eftersom alla snackar med alla. Och sen snackar man ju med hunden också, det är kanske lite sjukt men samtidigt är han ju min bästa vän.

Antagligen måste jag plåta min influencer-fästmö också. Det är inte kul, mer ett nödvändigt ont. Men jag läste foto tre år på gymnasiet, så jag vet vad jag gör. Även om Nicole inte alltid blir nöjd.

På kvällen avslutar vi helgen med serien Handmaid’s tale och en Jureskogsburgare från Foodora.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Annons