Brunchen är tillbaka – och här är Stockholms bästa

Glöm bufféer och satsa i stället på svinnsmart à la carte. SvD:s Anna Norström har testat allt från färgkodad Bloody Mary till japansk temaki – och hittat Stockholms fem bästa bruncher.

Under strecket
Publicerad
Annons

Genom att ta båten över från Slussen till Allmänna gränd blir denna brunch en utflykt. I köket till Spritmuseums restaurang lämnar kocken Petter Nilsson inget åt slumpen. Alla råvaror är handplockade från lokala ekologiska producenter. I köket kärnar man sin eget smör på grädde från Järna.

Brunchen är elegant, en 2-rätters, för 325 kronor. Först serveras tre små rätter, som varieras, till exempel ägg Royale, soppa och kroketter. Därefter väljer gästen en av tre huvudrätter. Utöver det finns en rad extra tillbehör plus desserter. Ett tips, välj bort finskorna. Efter måltiden på Spritmuseum river jag av en rask promenad runt Djurgården.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons