Brudparet behöver en ordentlig hemgift

Det är antagligen väldigt opassande att så här på lysningsdagen mellan de båda bilbolagen fröken Saab och unge herr Koenigsegg påpeka att såväl bruden som brudgummen har skavanker och att båda saknar försörjning.

Under strecket
Publicerad
Annons

Tittar man närmare på saken är brudens föräldrar faktiskt bankrutt och satt under förmyndare. Hur mycket brudgummens föräldrar är värda är oklart. Förutsättningen för giftermålet är därför att den omåttligt rika tant Maud slantar upp en ordentlig hemgift för att det över huvud taget ska bli något bröllop.

Bekräftelsen att avtalet mellan General Motors och Koenigsegg Group är principiellt klart är naturligtvis en befrielse för de anställda, för den förre ägaren och för industriminister Maud Olofsson, som nu kan få ägna sig åt något annat än att svara på frågor om Saab Automobile. Men också för oss andra svenskar är det glädjande besked att Saab fått en ny ägare. Den hårt åtgångna biltillverkaren har fått ytterligare en chans även om det i ärlighetens namn ännu finns fler frågetecken än svar i Saabaffären.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons