Annons

Fredric Karén:Brownface-bilder kastar skugga över Trudeau

Foto: AP

”Brownface”-skandalen utmanar kanandensarnas bild av sig själva som världens mest toleranta land. Premiärminister Justin Trudeaus politiska motståndare ifrågasätter nu hans trovärdighet: ”Hur kan han ena stunden prata om tolerans och vikten av mångfald när han vet att han vid flera tillfällen klätt ut sig och målat ansiktet brunt?” säger Jagmeet Singh, partiledare för Nya demokraterna.

Under strecket
Publicerad

En av de bilder som nu skakar Kanadas premiärminister Justin Trudeau. På bilden från 2001 deltar han i en fest med arabiskt tema med svartmålat ansikte.

Foto: APBild 1 av 1

.
TORONTO Det är en månad kvar tills kanadensarna går till valurnorna för att välja premiärminister. Den 21 oktober vet vi om Justin Trudeau och hans liberala parti får förnyat förtroende att leda landet i ytterligare fyra år.

Just nu reser han landet runt i sitt jetplan, dekorerat med en stor bild av honom själv, för att möta väljare och tala om det som han påstår ligger honom allra närmast om hjärtat: en tydlig politik för att lyfta den fattiga befolkningen, att landet ska vara ett föredöme inom klimat och hållbar utveckling – och inte minst, vikten av ökad mångfald för att berika Kanada med kompetens och innovationskraft.

Annons
Annons
Annons