Brottslingarna har inte tagit semester

Under strecket
Publicerad
Annons

Nu är det semestertider och man kan läsa åtskilliga notiser om kriminella handlingar som begåtts i hela Sverige.
För visst är det så att bara för att polisen tar semester tar inte skurkarna det. Nu när polisen är underbemannad och stänger flera av sina stationer blir brottsligheten mer påträngande.
Det här är inte polisens fel utan den socialdemokratiska regeringen som valt att inte prioritera trygghet under semestermånaderna. Deras ansvarslösa politik bottnar i att polisen inte ska få tillräckliga medel för att kunna bedriva en seriös verksamhet, vilket självklart är oacceptabelt.
När polisen själva inte kan rycka ut på grund av utebliven tjänstebil och att det tar omkring tre timmar innan de är på plats då kan man tydligt se resultatet av den nedmontering som socialdemokraterna och justitieminister Thomas Bodström verkställt.
Polisyrket är inte opopulärt, snarare tvärtom, men utbildningsplatserna är alldeles för få, vilket medför att nyrekryteringen är seglivad och tar tid. Även på det här området
saknar polisen de medel som fordras för att kunna hålla en sund nyrekrytering. Vi moderater och Muf:are vill ge polisen ökade resurser så att inte tryggheten urholkas som i dag.
Det är inte meningen att medborgargarden och olika väktare skall behöva axla polisernas ansvar. I ett moderat Sverige stänger inte polisstationerna bara för att det blir vackert väder, och de kommer när du kallar på dem.

Johan Arvidsson

Annons
Annons
Annons