Brottslingar ska inte kunna få straffrabatt

Mycket bra har gjorts på det rättspolitiska området sedan Kristdemokraterna och alliansen kom till makten 2006. Mer kan dock göras för att skapa ett samhälle präglat av trygghet och där brottsoffret sätts i centrum. Vi hoppas att Kristdemokraterna är den politiska kraft som kan ta på sig ledartröjan på området. Det skriver Sara Skyttedal, KDU, inför KD:s riksting i Karlstad som inleds på torsdagen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Att garantera medborgarnas trygghet och säkerhet är statens mest grundläggande uppgift. Ett samhälle där staten inte förmår att bekämpa kriminalitet riskerar att krackelera och i förlängningen falla samman. Det är därför ytterst viktigt politiken tar ansvar för att brottslighet bekämpas och rättvisa skipas.

När Kristdemokraterna nu i helgen samlas till riksting i Karlstad hoppas vi unga kristdemokrater att partiet fattar kloka beslut som syftar till att sätta brottsoffret i centrum och tydligt markera vad som är rätt och fel. Tydliga normer måste genomsyra den rättspolitiska debatten. Här har Kristdemokraterna som ett värderingsburet parti mycket att tillföra.

Annons
Annons
Annons