Annons

Bromma på väg bli storflygplats i smyg

Dimridåer har dolt planerna för att behålla Bromma flygplats. Swedavia har för avsikt att kraftigt öka mängden flygtrafik med stora flygplan, vilket går helt emot förlängningsavtalet, skriver Pernilla Van Der Capellen och Niclas Blåbäck, gruppen Mänskligt Brommaflyg.

Under strecket
Publicerad

Debatten kring Brommaflyget är full av politiska turer och präglad av dimridåer, dubbla budskap och halvsanningar. Med mediernas hjälp ser debatten ut att bestå av två alternativ, vilket inte är fallet. Ett där näringslivet vill behålla flygplatsen och ett annat där grannar vill lägga ner flygplatsen.  Vi upplever att är detta en medveten strategi från såväl politiker som det statligt ägda flygplatsföretaget Swedavia, som kampanjat intensivt för att dölja de egentliga planerna för Bromma. Trots att det borde vara glasklart då ett rådande förlängningsavtal finns på plats.

Dessa dimridåer har dolt att politikers och Swedavias plan för att ”behålla Bromma Flygplats” inte alls handlar om att behålla flygplatsen som den är, utan att i själva verket i stället omvandla den till en storflygplats. Något som skulle få oerhörda konsekvenser ur miljö- och säkerhetssynpunkt.

Annons
Annons
Annons