Annons
Recension

Broken flowersBroken flowers

Under strecket
Publicerad

Don Juan, eller Don Giovanni, får ju till slut sitt straff för sin liderlighet och trolöshet, Stengästen ledsagar honom till helvetets eviga pinor. Och Don Johnston, den obotfärdige ungkarlen och soffpotatisen i den senaste filmen från Jim Jarmusch, får sitt i form av en rundresa till gamla flammor från det förflutna. Eller är det i själva verket något slags nåd han får? Är det möjligen en liten låga som så smått börjar fladdra i det kalla, hårda hjärtat?

Den före detta IT-entreprenören har dragit sig tillbaka till vräkiga villan, ägnar sig åt kvinnoaffärer och tv-tittande. I samma stund som den senaste flickvännen i raden lämnar honom, vilket han inte riktigt registrerar, anländer ett anonymt brev på rosa papper. Don J har en 19-årig son från ett gammalt förhållande, står det.
Men med vem? Det finns minst fyra tänkbara kandidater. Don gör motvilligt upp en lista, ivrigt påhejad av grannen Winston, som kickar ut honom på ett spaningsuppdrag. Uppgiften är att söka upp dem alla, beväpnad med rosa blommor, och försöka lirka fram ledtrådar. Kanske är det någon som har en skrivmaskin framme, kanske är det någon som är överdrivet förtjust i rosa.

Annons
Annons
Annons