Annons
X
Annons
X

Brittiska UD varnar för folksamlingar i Stockholm

I onsdags gick USA ut och varnade sina medborgare i Sverige för att vistas i oroliga Stockholmsförorter. Nu uppmanar även Storbritannien sina landsmän att vara försiktiga och undvika stora folksamlingar.

På sin hemsida informerar det brittiska utrikesdepartementet om den senaste tidens kravaller i flera Stockholmsförorter.

Under sina reseråd för Sverige skriver departementet att resenärer bör undvika stora folksamlingar, vidta försiktighet och följa händelseutvecklingen i lokala medier.

”Det har varit upplopp i förorter i Stockholm varje natt sedan 19 maj”, lyder det i
meddelandet.

Annons
X

De drabbade områdena beskrivs som Husby, Hagsätra, Rågsved och Skogås.

Över 590 000 brittiska medborgare besökte Sverige under förra året, enligt det brittiska utrikesdepartementet, som tillägger att de flesta besök är problemfria.

I ett mejl till SvD skriver brittiska ambassaden i Stockholm att man regelbundet ser över sina reseråd och att medborgarnas säkerhet är deras främsta intresse.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”Vi har uppdaterat våra reserekommendationer för Sverige i ljuset av de upplopp som varit i vissa förorter. Vi råder resenärer att undvika stora folksamlingar, vidta försiktighet och följa lokal nyhetsrapportering”, skriver Rowena Barber, pressattaché vid ambassaden.

  Hon förklarar också att ambassaden har återkommande kontakt med svenska myndigheter, samt bevakar rapporteringen ”i print, på tv och i sociala medier”, för att hålla sig uppdaterade om händelserna.

  USA gick i onsdags ut med ett
  meddelande till amerikanska medborgare i Sverige där man avrådde från att besöka de stadsdelar där det varit stökigt de senaste dagarna.

  Varningen omfattade Husby, Tensta, Kista, Rinkeby och Fittja.

  – En av ambassadens huvuduppgifter att informera amerikanska medborgare om potentiella hot mot deras säkerhet, sade Jeff Anderson, talesperson vid amerikanska ambassaden i Stockholm.

  Mer om oroligheterna i Stockholm

  Läs även

  ”De ökande klyftorna chockerande” svd.se ”Släpp revolutionsromantiken” svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X