Annons

Brittiska tågbolag slår rekord i ”förlåt”

Lång väntan på tågstationen King’s Cross. Brittiska passagerare förlorade sammanlagt 4 miljoner timmar på grund av försenade tåg i fjol.
Lång väntan på tågstationen King’s Cross. Brittiska passagerare förlorade sammanlagt 4 miljoner timmar på grund av försenade tåg i fjol. Foto: Charlotta Buxton

Det är inte bara i Sverige det är tufft att vara tågresenär – britterna sliter sig i håret över resan på räls. Ett komplicerat system har gjort att tågen är bland de dyraste och långsammaste i Europa.

Under strecket
Publicerad

Sally och Derek Roffey använder ofta tågen och får pensionärsrabatt. De anser att systemet är krångligt och att järnvägen borde nationaliseras igen.

Foto: Charlotta BuxtonBild 1 av 3

King’s Cross är en av de stora tågstationerna i London. Tågen går till norra England och Skottland.

Foto: Charlotta BuxtonBild 2 av 3

Georgina Morton ska ta tåget från London till Derbyshire. Hon föredrar längre tågresor eftersom närtågen i London ofta ställs in.

Foto: Charlotta BuxtonBild 3 av 3

LONDON Pensionärsparet Derek och Sally Roffey från Croydon i södra London sitter i sommarvärmen utanför King’s Cross tågstation och väntar. Sally ska ta tåget till Darlington i norra England om några timmar för att träffa en vän. Men trots att det går ett direkttåg från London har Sally köpt två biljetter. Hon åker först med ett tågbolag till York för att där byta till ett annat tågbolag. Det blir mycket billigare. Hennes bror brukar köpa tre olika biljetter för att resa från hemstaden Hereford i västra England till London.

Liksom många andra på King’s Cross är paret först snabba att försvara de brittiska tågen.

Annons
Annons
Annons