Annons

Misstänkt giftspion fick utmärkelse av Putin

Männen som kallat sig Ruslan Bosjirov och Aleksandr Petrov avslöjas som GRU-agenter. Här ses de i en skärmdump från den ryska statliga kanalen RT.
Männen som kallat sig Ruslan Bosjirov och Aleksandr Petrov avslöjas som GRU-agenter. Här ses de i en skärmdump från den ryska statliga kanalen RT. Foto: RT channel video via AP/TT

En av de två män som misstänks för nervgiftattacken i brittiska Salisbury ska ha fått utmärkelser av Rysslands president.

De båda är enligt uppgift ryska agenter och en av dem ska vara läkare inom den ryska militära underrättelsetjänsten GRU.

TT
Publicerad

I det ryska pass han bar med sig i Storbritannien hette läkaren Aleksandr Petrov, men hans verkliga identitet ska i själva verket vara Aleksandr Jevgenjevitj Misjkin, en erfaren läkare inom GRU. Han ska dessutom ha fått utmärkelser för sina hjältemodiga insatser av president Vladimir Putin.

Bakom uppgifterna står den grävande journalistgruppen Bellingcat , som ska presentera uppgifterna för parlamentet, skriver tidningen The New York Times.

Annons
Annons
Annons