Annons

Brittiska ekonomer: Kan bara bli bättre efter brexit

Efter brexit kommer det att ljusna för Storbritannien, lovar flera ledande ekonomer.
Efter brexit kommer det att ljusna för Storbritannien, lovar flera ledande ekonomer. Foto: Alastair Grant/AP/TT

Ett globalt frihandelsland där man gjort sig av med onödiga regler och lagar. Den framtiden hägrar för Storbritannien efter brexit, anser ekonomerna som stöder utträdet.

Under strecket
Publicerad

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson lovar att ekonomin kommer att gynnas av brexit. Och vissa ekonomier ger honom rätt.

Foto: Zheng Huansong/TT Bild 1 av 3
Foto: Steve Taylor/SOPA Images/TT Bild 2 av 3
Foto: Dave Stevenson/Shutterstock/TT Bild 3 av 3

LONDON Varningarna har varit många sedan britterna röstade för att lämna EU. Både Storbritanniens centralbank och stora industriorganisationer larmar att tillväxten sjunker och att ekonomin krymper efter brexit. Enligt kritikerna skjuter landet sig i foten genom att lämna en union som gett Storbritannien avgiftsfri tillgång till en viktig marknad.

Men alla håller inte med. För de brittiska ekonomer och företagsledare som stöder brexit är utträdet den spark i baken den brittiska ekonomin behöver. De hoppas att landet snart är på väg mot en ljus framtid där EU:s regler och lagar inte längre håller britterna tillbaka. Till dem hör Helena Morrissey, som tippats bli nästa chef för centralbanken Bank of England. Hon röstade på Brexitpartiet i EU-valet och stöder brexit eftersom hon anser att EU:s regler har en negativ inverkan på näringslivet i landet.

Annons
Annons
Annons