Brittisk mutation sprider sig på Northvoltbygget

Nästan var tionde som jobbar på bygget av batterifabriken i Skellefteå har nu drabbats av coronasmittan. Drygt var fjärde av dessa bär på den brittiska varianten.
Nästan var tionde som jobbar på bygget av batterifabriken i Skellefteå har nu drabbats av coronasmittan. Drygt var fjärde av dessa bär på den brittiska varianten. Foto: Malin Hoelstad

Över en fjärdedel av de som smittats av covid-19 på byggarbetsplatsen i Skellefteå bär på den brittiska varianten av viruset. ”Ett tecken på att vi inte får slappna av”, säger Jesper Wigardt, Northvolt.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

100 anställda som arbetar med att bygga den jättelika batterifabriken åt Northvolt i Västerbotten har hittills bekräftats vara smittade av covid-19. Region Västerbotten har fått analyssvar på testerna som visar att 27 av de anställda bär på den brittiska mutationen av viruset.

– Det är en väldigt stor arbetsplats där det arbetar drygt 1 000 personer. En stor smittspårning är gjord och även en sekvensering av en del av proverna. Det var väntat att vi skulle hitta den brittiska mutationen, säger Therese Thunberg, biträdande smittskyddsläkare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons