Annons

Britterna bytte bana

Foto: Julian Simmonds / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 24 mars. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Storbritanniens hantering av coronaviruset. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Storbritannien, det land som svenska myndigheter länge framhöll som ett föredöme i hanteringen av coronaviruset.

Men sedan en dryg vecka tillbaka har Storbritannien gjort en kraftig svängning av sin strategi. Förra måndagen uppmanades britterna att arbeta hemifrån och röra sig så lite som möjligt.

En vecka senare, igår kväll, höll premiärminister Boris Johnson ett treminuters tal med instruktioner som inte kan missförstås. Man tillåts bara lämna hemmet för att handla mat och annat som anses viktigt, för att uppsöka vård, för att motionera en gång per dag och för att resa till och från arbetet om det är absolut nödvändigt och inte kan arbeta hemifrån.

Det är en dramatisk nedstängning, och skapar förstås många frågor. Gör britterna rätt? Varför har de valt den här strategin? Och hur ser det folkliga stödet ut för regeringens hantering av krisen? Ledarsidans Tove Lifvendahl diskuterar med Fraser Nelson, chefredaktör för The Spectator.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons