Klart det ska vara glitter och glamour när det är helg.
Klart det ska vara glitter och glamour när det är helg. Foto: Privat
Perfect Guide

"Bristen på skybars är förfärlig"

Bloggaren Frans Strandberg dricker billigt bubbel, fuldansar på King Kong och strosar bakfull på Nordiska muséet.

**Eftersom jag arbetar **statligt så unnar jag mig att ta en halvdag på fredagen. Jag har gömt en flaska 69-kronorsbubbel från Systembolaget i jobbkylen, och den hämtar jag såklart lite diskret och hoppas att ingen hör hur det klirrar.

Annons

Jag tar tunnelbanan till min vän Philip i Hallonbergen. Det har ju blivit så folkligt att använda Uber, så då kan man lika gärna åka kollektivt istället. Hemma hos Philip korkar vi upp bubblet och dricker det ur Iittala-glas, det är det absolut glammigaste jag vet. Vi kollar på Youtube-klipp när Carola skriker på ett Livets Ord-möte.

Vi kollar på Youtube-klipp när Carola skriker på ett Livets Ord-möte.

Efter en varsin flaska bubbel blir vi hungriga, och beslutar oss för att köpa thaimat från Kin Kao. Det är en husvagn parkerad utanför OKQ8 i Hallonbergen bredvid E18. En av mina absoluta favoriter! Efter att ha ätit mat för två så åker jag hem till Hässelby. Eftersom vi började dricka så tidigt på dagen så är klockan bara 18, så det blir en lugn kväll hemma där jag kollar på På Spåret och känner mig dum i huvudet eftersom jag inte kan något.

**På lördagen vaknar ** jag tidigt av insikten att jag inte har någon frukost hemma. Synd att närmaste Fabrique ligger 9 kilometer bort på Fridhemsplan! Som tur är hittar jag en skiva lingongrova som gick ut i onsdags.

Därefter åker jag till Åhléns i Vällingby City eftersom jag fått rabattkuponger i brevlådan som måste göras av med. Skulle aldrig drömma om att köpa något till fullt pris! Hittar ett litet marmorbord som jag förälskar mig i, så jag köper det och måste tyvärr släpa hem det på tunnelbanan. Stockholms kollektivtrafik är verkligen inte anpassad för att frakta marmor.

Stockholms kollektivtrafik är verkligen inte anpassad för att frakta marmor.

**
Efter den pärsen** är man helt klart värd ett glas vin eller fem direkt från en iskall baginbox. Min kompis Jonathan kommer förbi, och vi beslutar oss för att gå ut på King Kong på kvällen. Säg vad ni vill om gayklubbar, men vill man fuldansa till Arja Saijonmaa så har man inte så mycket val.

På tunnelbanan in till stan så dricker vi en varsin redbull. På grund av mitt obscena fuldansande på King Kong följer ingen med hem, ikväll heller. Somnar på tunnelbanan och vaknar i Hässelby Strand istället för Hässelby Gård. Blir väckt av ett ungdomsgäng och får ta en uppfriskande promenad hem.

På söndagen vaknar jag och är tacksam över att vara ensam. Hade inte orkat med en stel frukost. Jag får ångest över att inte ha gjort något kulturellt på hela helgen, och bestämmer mig för att gå själv till Nordiska Muséet. Strosar omkring bakfull och kollar på folkdräkter.

**På kvällen träffar **jag min vän David för att dricka öl på Och Himlen Därtill. Många pratar om Stockholms bostadsbrist, men personligen så tycker jag att bristen på skybars är värst. Finns ju bara en! Tyvärr så visar det sig att det är stängt på söndagar, så vi dränker våra sorger på Dovas på Ringvägen istället.

Missa aldrig en "Min Helg"följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Till Toppen