Brist på slaktare hot mot svenska charkuterier

Den svenska kött- och charkbranschen står inför stora utmaningar och läget är akut, skriver branschföreträdare på SvD:s debattsida. Arkivbild.
Den svenska kött- och charkbranschen står inför stora utmaningar och läget är akut, skriver branschföreträdare på SvD:s debattsida. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Trots att trenden de senaste åren har varit en generellt sjunkande köttkonsumtion så ökar efterfrågan på svenskt kött och svenska charkuterier.

Problemet är att allt färre vill göra grovjobbet på slakteriet.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Bristen på arbetskraft är omfattande samtidigt som möjligheten att utbilda sig inom kött och chark är näst intill obefintlig, skriver företrädare för branschen på Svenska Dagbladets debattsida.

Den sista gymnasieutbildningen inom styckning, slakt och chark lades ned i höstas och branschen står inför stora pensionsavgångar inom en snar framtid.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons