Recension

Bruce SpringsteenBriljant Springsteen fångar publiken

En stark inledning och en ännu starkare avslutning gör Bruce Springsteens spelning på Globen till ännu en framgång för honom. Men det skulle faktiskt ha kunnat vara ännu en aning skarpare. Detta trots blytunga versioner av Badlands och Jungleland.

Publicerad
Annons

På sätt och vis är det alltid ett litet äventyr att se Bruce Springsteen live. Man vet aldrig riktigt hur det ska utveckla sig. Karln har helt enkelt så fruktansvärt mycket bra material att välja mellan. Många andra artister är begränsade av att de måste hålla sig till publikfavoriterna. Det är redan på förhand ganska så klart vad man kommer att få höra. Men det gäller inte Springsteen. Och det är både på gott och på ont.

Den här måndagskvällen i Globen låter det riktigt, riktigt bra den första timmen ungefär. Vi får exempelvis höra en stillsamt brinnande Magic. Det blir tungt boogiegung i Reason to believe. Nils Lofgren ser extremt tuff ut när han spelar slidegitarr. Och när Bruce Springsteen går loss på munspelet som annonserar att mäktiga The River är på gång är allt briljant.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons