Annons

”Brexit kommer inte gynna kvinnor – statistiken tydlig”

Erika Hallhagen, Caitlin Moran och Helen Pankhurst.
Erika Hallhagen, Caitlin Moran och Helen Pankhurst. Foto: Staffan Löwstedt

Brexit är framröstat av män, drivs av män och gynnar enbart män, konstaterar kvinnorättsaktivisten Helen Pankhurst och författaren Caitlin Moran när SvD för dem samman i ett samtal om feminism i skuggan av Boris Johnson.

Under strecket
Publicerad

Caitlin Morans viktigaste feministiska råd är att istället för att ge sig in i tröstlösa argumentationer samt peka på orättvisor i sociala medier peka ut en positiv riktning. ”Riv inte, bygg!”

Foto: Staffan Löwstedt Bild 1 av 3

Helen Pankhurst viktigaste feministiska råd är att man ska se till att leva ett liv som man är tillfreds med, men samtidigt våga slåss för andra frågor som rasism, klass och sexualitet.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 2 av 3

Helen Pankhurst och Caitlin Moran är bägge affischnamn för brittisk feminism, men hade inte träffats förrän SvD i helgen förde dem samman på Bokmässan.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 3 av 3

Caitlin Moran fingrar på Helen Pankhurst sidensjal och konstaterar att hennes egen halsduk, hur eldfängd den än här, omöjligt kan ta fokus från den historieladdade kombinationen lila, vit och grön – suffragetternas färger.

Helen Pankhurst har ett efternamn som förpliktigar. Som barnbarnsbarn till Emmeline Pankhurst, som 1903 grundade WSPU (Women's social and political union), driver hon hennes kamp vidare.

Annons
Annons
Annons