Annons

Janerik Larsson:Brexit kommer att vara en fråga länge än

 A pumpkin with the words "Stop Brexit" carved in it stands placed by anti-Brexit remain in the European Union protesters backdropped by the Houses of Parliament in London
A pumpkin with the words "Stop Brexit" carved in it stands placed by anti-Brexit remain in the European Union protesters backdropped by the Houses of Parliament in London Foto: Matt Dunham

När jag började kolla dagens London-tidningar handlade nästan allt givetvis om det kommande valet. Men eftersom ingen har en aning om hur resultatet kommer att bli den 12 december var det två artiklar i vad som kan ses som ett annat ämne som jag fastnade för.

Under strecket
Publicerad

Den ena finns i The Guardian. Det finns en intervju med Michel Barnier och handlar om hans nästa förhandlingsuppdrag. Efter att det brittiska parlamentet godkänt utträdesavtalet - vilket kan ske den 31 januari - så börjar förhandlingen om de framtida relationerna mellan Storbritannien och EU. Det ska bli ett frihandelsavtal men hur det kommer att se ut är högst ovisst. Klart är dock att Barnier som förhandlat utträdesavtalet ska leda EU:s förhandlingar om frihandelsavtalet.

Till bilden hör givetvis också att parlamentsvalet inte självklart leder till att parlamentet godkänner det utträdesavtal Boris Johnson förhandlade med EU.

Annons
Annons
Annons