Annons
X
Annons
X
Vin & Mat
Recension

Inte många anledningar att återvända till hotellkrog

Hötorgets nya hotell Haymarket har en restaurang som vill vara internationell och modern. Men med höga priser och utan nisch på såväl miljö eller meny har SvD:s Krogguiden svårt att se hur Paul’s ska kunna sticka ut i Stockholms spännande krogutbud.

Foto: Tomas Oneborg
Krogguiden
Betyg: 3 av 6

Gamla Pub är ett minne blott och varuhuset har byggts om till Scandics flaggskeppshotell Haymarket. Man öppnade i våras och folk verkar redan ha hittat hit. På gatuplan finns kaféet Gretas (efter Greta Garbo som en gång arbetade på Pub) med enklare meny och på andra sidan cocktailbaren Americain. En trappa upp ligger Paul’s, självklart namngiven efter varuhusets grundare Paul Bergström.

Dagtid serveras här en stilfull variant av lunchbuffé, kvällstid kallas restaurangen för amerikanskt brasserie inspirerat av det europeiska köket. Miljön är internationellt 20-talselegant, men inte särskilt personlig. Och det är här problemet ligger. Inget är direkt dåligt på Paul’s och ändå har vi svårt att hitta anledningar till att återvända.

Foto: Tomas Oneborg

I sin ambition att tilltala alla finns risken att Paul’s inte tilltalar någon alls. Tematiken saknas, köket som gör en habil insats vid båda av Krogguidens besök har ingen naturlig hemvist och menyn innehåller idel säkra kort.

Annons
X

Pilgrimsmusslorna med sherry- och chorizovinägrett är klanderfria likaså hummersalladen med äpple och fänkål. Råbiffen är rejält tilltagen men rätt fantasilöst serverad.

En entrecôte kan vara alldeles underbar. På Paul’s är den visserligen precist tillagad efter önskemål, men den känns inte särskilt hängmörad, snarare rätt senig. Den självklara bearnaisesåsen är ändå bland de bästa vi smakat. Pommes fritesen är dock en smalskuren gäspning.

Fjällrödingen med hummersabayonne är mild i smakerna och gurkan tillsammans med rädisan skänker konsistens och friskhet. Ändå jublar vi inte.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Foto: Tomas Oneborg

  Och så hamburgaren – gjorde på högrev och entrecôte, saftig men serveras utan varken grönsaker eller andra tillbehör förutom de lite ledsna fritsen.

  Efterrättsmenyn är mer vågad. Här blandas smaker friskt och det ser lovande ut på pränt. Men ett tips till dessertälskaren är att hoppas över förrätten. Jordgubbarna med polenta, fläder och en utsökt vaniljglass är en fin komposition och lämpar sig mycket bra att dela på. Detsamma gäller den barnsliga choklad och banansundaen med salt kola och jordnötter.

  Till sist kan vi inte låta bli att kommentera prisbilden. Vi är medvetna om att det är dyrt att gå ut och äta och kan också tycka att bra mat kan få kosta. Men 350 kronor för en inte alltför märkvärdig entrecôte, 210 kronor för en hamburgare, 175 kronor för en god men ack så liten förrättssallad. Med priser som dessa åker förväntningarna upp ännu högre och vi får man känslan att Scandic valt att satsa på hotellets affärsresenärer som inte hinner se stan och som kan sätta upp notan på reseräkningen.

  Foto: Tomas Oneborg
  Paul´s | Scandic hotell scandichotels.se
  Annons
  Annons
  X
  Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 4
  Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 4
  Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 4
  Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 4
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X