Recension

Breaking newsBreaking news

Under strecket
Publicerad
Annons

All Hongkongaction håller inte samma höga klass som Infernal affairs av Andrew Lau och Alan Mak häromåret, men Breaking news har i alla fall en bra grundidé.
Filmen utspelar sig nästan helt och hållet i ett jättelikt hyreshus där ett gäng rånare har gömt sig. Efter att polisen tidigare nesligt förödmjukats av samma gäng ska det nu statueras exempel. En enorm insatsstyrka under ledning av den kallhamrade inspektören Rebecca Fong sätts in men till föga nytta. Den stygge gangsterledaren Yan ligger hela tiden steget före. Utan den dödsföraktande detektiven Cheung, som naturligtvis vägrar lyda order, kan bovarna inte överlistas.

Titeln syftar på den allt mer upptrappade strid som pågår mellan de två sidorna om den bästa medieshowen. Polisen bär minikameror medan skurkarna skickar bilder via sina mobiler. När polisen rapporter om en framgångar kan bovarna direkt avslöja deras misslyckanden och så vidare.
Men intresset går inte att hålla vid liv när huvudpersonerna är och förblir pappersdockor och händelseförloppet kommer bort i det högt uppdrivna tempot. Mediekritiken blir det inte heller mycket av.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons