Brassarna fixar festen

Under strecket
Publicerad
Annons

I dag om ett år sparkar fotbolls-VM igång med att värdlandet spelar öppningsmatchen i München. En månad och 63 matcher senare koras världsmästarna i Berlin. Lottningen sker i Leipzig den 9 december. Det är en fredag.
Efter att ha sett Brasiliens lagmaskin leka sig fram till 4-1 mot Paraguay och satt klockan på ringning för den gångna nattens tungviktsmöte med Argentina kan man knappt hålla sig till festen börjar.
Ingen skulle le bredare än jag, Ronaldinho förstås undantagen, om brassarna fortsätter att diktera världsordningen inom den kritade rektangeln.
Zlatan och Lagerbäck får ursäkta.

Tänk om denna nätta bollbehandling, kryddad med fart och finess, som odlas i det jättelika landet kunde säljas på flaska. Den ger bättre berusningen än den sjuprocentiga österrikaren på Systembolaget.
Brassarnas lekfulla uppträdande fångar spelets kärna. Man blir barn på nytt av att skåda spelare som Kaká, Ze Roberto, Robinho och även högerbacken Belletti behandla bollen.
Kaká är förresten som en Magnus Erlingmark
doppad i en dopinggryta av teknisk briljans. Den outtröttlige liraren är som en Obelix med grymt bollsinne.
Eftersom guldtränaren från 1994, Carlos Alberto Parreira, även har tillgång till en målvakt (Dida) i yppersta världsklass har brassarna ett komplett lag. Tränarens svåraste problem blir att välja bort artister.
Ronaldo, petad i VM-kvalet och borta även i för-VM som startar mitt i nästa vecka, kan säkert konservera sina iskalla avslutningar för att slå alla med häpnad på tysk botten även 2006.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons