Brasiliens VM-byggen oroar

Med bara lite över två år kvar till avspark för fotbolls-VM i Brasilien börjar det internationella fotbollförbundet Fifa bli rejält oroligt. Förseningar av stora infrastrukturprojekt gör att Fifas generalsekreterare Jerome Valcke nu uppmanar Brasiliens sportministerium att skynda på, uppger Dagens Industri.

Under strecket
Publicerad
Första dagen då bygget av den nya Maracana-stadion var öppet för allmänheten var 14 april 2012. Då togs den här bilden.

Första dagen då bygget av den nya Maracana-stadion var öppet för allmänheten var 14 april 2012. Då togs den här bilden.

Foto: FELIPE DANA/AP
Annons

41 procent av de infrastrukturprojekt som har utlovats vara klara till det stora sportevenemanget som pågår 13 juni till 13 juli 2014 i Brasilien har ännu inte ens lämnat ritbordet. Det framgår av en rapport som sportministeriet i landet har lagt fram, skriver tidningen.

Det är en enorm penningmängd som den brasilianska staten injicerar för fotbolls-VM. Det handlar om motsvarande närmare 100 miljarder svenska kronor och en mindre del av dessa pengar är öronmärkta för att bygga nya eller modernisera anläggningar i de tolv städer där mästerskapet äger rum. Lejonparten av pengarna ska gå till infrastrukturprojekt för att förbättra transporterna. Bland annat ska en rad flygplatser, som behöver moderniseras, byggas om. Därtill byggs nya motorvägar och hamnar byggs ut.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons