Brasiliansk uppvisning

Det bjöds på stor fotboll när två av världens storheter möttes i finalen i Confederations Cup. Men inte ens Argentina kunde hänga med när Brasilien drog igång samban och vann med 4-1 (2-0).

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var två laddade lag som möttes i Frankfurt. Finalen i för-VM var prestigefylld. Bländande, snabb, teknisk och fantasifylld fotboll blandades med tuff kamp, täta dueller och stundtals fula tilltag.
Och den allra bästa skärpan hade Brasilien. Två tidiga mål gav laget ett målmässigt övertag.
I den elfte minuten tog sig Adriano förbi en argentinare och smällde till med sin stenhårda vänsterfot. Fem minuter senare var det Kaka som fick fullträff på ett långskott efter mycket snyggt förspel. Den här gången var det mer precision än kraft bakom målbollen.
Argentina gav sig inte, utan kämpade frenetiskt för att få in en reducering. Chanser skapades, men de var inte lika vassa som Brasiliens. Det var brasilianarnas bättre individuella skicklighet som avgjorde.
Den heta viljan resulterade också i massor med frisparkar och många varningar, de flesta till Argentina. Och den slovakiske domaren Lubos Michel kunde ha delat ut ännu fler gula kort.
Det var superstjärnan Ronaldinho som gav Argentina den verkliga
kallduschen. Den andra halvleken var inte ens två minuter gammal när Cicinho fick in bollen till Ronaldinho som slog till på volley och fick se bollen gå mellan benen på Lux och in i mål.
Adriano nickade in fyran och blev samtidigt turneringens skytteligakung med fem mål.
Argentinas tröstmål gjordes av Aimar. TT-SVD

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons