Branson nobbar Saudiarabien

Richard Branson har växande affärsintressen på Arabiska halvön. Här deltar han i en presentation av en satsning på transportkonceptet Hyperloop i Dubai i våras.
Richard Branson har växande affärsintressen på Arabiska halvön. Här deltar han i en presentation av en satsning på transportkonceptet Hyperloop i Dubai i våras. Foto: Kamran Jebreili

Mysteriet kring journalisten Jamal Khashoggi har fått superentreprenören Richard Branson att avbryta förhandlingar med Saudiarabien om mångmiljardsamarbeten inom rymdfärder och turism.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Saudiarabien ska ha varit intresserat av att gå in med minst en miljard USA-dollar i Bransons företag Virgin, som planerar "charterresor" ut i rymden. Och Branson har tidigare tackat ja till att delta i planerade gigantiska satsningar på internationell turism längs Saudiarabiens vackra kust längs Röda havet.

Men nu säger Branson att om misstankarna Turkiet framfört, att Khashoggi mördats av den saudiska regimen, stämmer så vill eller vågar han inte ha med landet att göra.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons