Annons
X
Annons
X

”Branschen har eget ansvar”

I dag presenterade justitieminister Beatrice Ask det nya förslaget till fildelningslag, IPRED. Denna lag har debatterats intensivt i media under de senaste veckorna, där ja- sidan består av upphovsrättsinnehavarna medan nej- sidan består av Pirate Bay-anhängare. Jag tycker att många missar den verkliga poängen.

[object Object]
Hans Skarplöth, vd för Viasat Sverige. Foto: COLOUBOX

Läs mer om Ipred:

Läs även

Självklart tycker jag det är positivt att lagen införs då man markerar att illegal nedladdning av upphovsrättskyddat material är stöld.

- - -

Men det är dags att ställa sig frågan – varför behövs en lag som denna? Jag kan inte finna något annat svar än följande: för att människor vill konsumera media på sina villkor.

Annons
X

Behovet av en lag som denna är ett tydligt tecken på en stor förändring i mediekonsumtion där människor idag, i en tid med allt större medieutbud, vill kunna själva bestämma vad man ska konsumera och när man ska konsumera det. Och om branschen lutar sig tillbaka i tron att en lag ska råda bot på problemet med illegal nedladdning av musik och film är man verkligen illa ute.

Jag är övertygad om att gemene man inte vill begå brott. Man betalar gärna för sin film eller för avsnittet av en serie, bara man på ett enkelt och bekvämt sätt kan välja vilken film eller serie man ska se och när man ska se det.

Vi på Viasat kommer inte att fokusera vår energi på att jaga fildelare med hjälp av en ny lag. Däremot lägger vi all kraft och energi på att utveckla och förfina den legala nedladdningstjänst vi har idag, och vi hoppas att den ska kunna ge TV-tittarna i Sverige TV på deras villkor.

Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige

Annons
Annons
X

Hans Skarplöth, vd för Viasat Sverige.

Foto: COLOUBOX Bild 1 av 2
Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X