Annons

Brännande OS-fackla: Vad kostar kalaset?

Foto: Stina Stjernkvist/TT

PODD | 24 juni. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras OS och Sveriges ansökan om att få arrangera spelen. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras OS och Sveriges ansökan om att få arrangera spelen. Under dagen avgörs det om Sverige kommer att få vinter-OS 2026 och det är många som idag reagerar på vad det här kan innebära för skattebetalarna.

I en undersökning gjord av Radiosporten svarar 47 procent att de ställer sig positiva till ett OS. Det är stor skillnad jämfört med Italien där 80 procent är positiva till att arrangera vinterspelen på hemmaplan.

Vad innebär det om Sverige får OS, och varför tenderar det att bli så dyrt? Har inte Sverige ändå ett ansvar att broderligt dela på de här kostnaderna om vi ändå ska vara en del av mästerskapet? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten och Catarina Kärkkäinen tillsammans med Erik Engstrand, förbundsstyrelseledamot i MUF som i sommar är hos Timbro för att utreda kostnaderna för OS 2026 i Sverige och Jonna Sima, ledarskribent hos Aftonbladet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons