Scott Morrison hånad på en väggmålning Sydney efter att ha åkt på semester till Hawaii samtidigt som bränder rasar i Australien.
Scott Morrison hånad på en väggmålning Sydney efter att ha åkt på semester till Hawaii samtidigt som bränder rasar i Australien. Foto: Steven Saphore/AP

Bränderna riskerar att bli Scott Morrisons tsunami

Scott Morrison vann en mirakulös valseger med löften om att skydda landets kolindustri. Nu får han massiv kritik för sitt sätt att leda landet under den värsta brandkrisen som landet upplevt.

Publicerad

”Det här är kol – det är inget att vara rädd för.” Han är fullt medveten om att han bryter mot reglerna i parlamentet så därför gömmer han den svarta klumpen under en bunt papper. Det dröjer bara en dryg sekund innan talmannen tillrättavisar honom, men det räcker för att leverera valrörelsens mest citerade oneliner. Han fortsätter – utan kolbiten:

”… det har grävts upp av män och kvinnor under 100 år. Det fortsätter att generera jobb och välstånd till vårt land. Men de på andra sidan…”, säger han och pekar mot oppositionens bänkrader.