Annons

Brand störde tågtrafik

En brand i en bilverkstad på SJ:s rangerbangård i Malmö orsakade kraftiga störningar i tågtrafiken i går eftermiddag. Svart rök från de brinnande däck som förvarades i verkstaden syntes över stora delar av stan.

Under strecket
Publicerad

Den giftiga röken gjorde att räddningstjänsten uppmanade boende i området att stänga fönster och dörrar. I den brinnande träbyggnaden fanns också tuber med svetsgas. På grund av explosionsrisken spärrades hela området runt Slussplan av, och SJ stoppade tågtrafiken till och från Malmö central i flera timmar. Själva stationshuset berördes dock inte av säkerhetsarrangemangen.

Branden bröt ut strax före klockan 16 i samband med ett svetsningsarbete på en bil. De tre personer som befann sig i byggnaden lyckades rädda sig ut. - Vad vi vet har inga människor kommit till skada. Men när det kommer så där mycket rök blir det dramatiskt och man anpassar insatsen efter det, säger Åsa Holmér, informationschef vid Malmö polisområde. Ett 30-tal brandmän från två räddningstjänster arbetade med att bekämpa branden. Vid 17.30-tiden var elden släckt och man koncentrerade sig på att kyla ner gastuberna. Under kvällen började en specialutbildad skytt att skjuta hål på dem. Men inte ens anställda på bilverkstaden kunde upplysa räddningstjänsten om antalet gastuber i den eldhärjade byggnaden. - Vi får se hur länge vi måste behålla avspärrningarna. Det var sagt 24 timmar från början, säger Åsa Holmér.

Annons
Annons
Annons