Ministern slår tillbaka mot M: ”Inte sagt flasklock”

Justitieminister Morgan Johansson (S) har KU-anmälts för regeringens hantering av frågan om nya EU-regler om upphovsrätt på nätet. Arkivbild
Justitieminister Morgan Johansson (S) har KU-anmälts för regeringens hantering av frågan om nya EU-regler om upphovsrätt på nätet. Arkivbild Foto: Susanna Pettersson Öste / TT

Striden om nya upphovsrättsregler på nätet är inne på upploppet i EU. Här hemma har frågan också hettat till och justitieminister Morgan Johansson (S) har KU-anmälts av Moderaterna för regeringens hantering av frågan.

– Det här är ett uttryck för valfeber, säger Morgan Johansson.

Under strecket
Maria Davidsson/TT
Publicerad
Annons

Det val han avser är EU-valet den 26 maj. Men innan dess ska EU:s medlemsländer och EU-parlamentet besluta om nya, moderniserade upphovsrättsregler på nätet.

I veckan blev justitieministern både KU-anmäld och kallad till riksdagens näringsutskott för att förklara sig. I båda fallen handlar det om att regeringen anklagas för att inte ha förankrat sitt ja till ett kompromissförslag som under stor möda förhandlats fram mellan medlemsländerna och parlamentet. Ett ja som uppfattas som en omsvängning från Sveriges tidigare kritiska hållning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons