Brädparet skiljs åt på vägen

Maria Danielsson och Daniel Biveson njuter tillsammans av det vackra sommarvädret mellan träningspassen på Bos­ön. OS är det gemensamma målet men förberedelserna kommer snart att ske på skilda håll för samboparet.

Under strecket
Publicerad
De hade tänkt att ta semester tillsammans, Daniel Biveson och Maria Danielsson. Men grundträningen på Bosön väger tyngre när det är OS-år.

De hade tänkt att ta semester tillsammans, Daniel Biveson och Maria Danielsson. Men grundträningen på Bosön väger tyngre när det är OS-år.

Annons

– Våra träningsläger hålls på olika ställen, säger Daniel.
Båda tillhör snowboardlandslaget fast i olika grenar. Daniel Biveson kör parallellslalom och siktar på sin andra OS-start. Maria Danielsson tävlar i boardercross som gör debut på OS-programmet i Turin
När Daniel tränar benstyrkan genom att hoppa över häckar bland kanadagässen på Bosöns stora gräsmatta håller Maria till
i gymet tillsammans med utförs­åkarna Jessica Lindell Vikarby och Therese Borssén.
– Jag har en speciell startramp därinne som jag tränar med, säger Maria.

De hade tänkt ta semester men ställde in den. Det får bli nån tur i Daniels nyinköpta båt mellan passen. Inför en OS-säsong är det extra viktigt med bra grundträning. Paret ser fram mot säsongen från olika utgångspunkter. Daniel har tävlat kontinuerligt medan Maria haft ett långt skadeuppehåll.
Daniel hade en besvärlig säsong i‑fjol. Men en stark avslutning gav positiva ”vibbar” att ta med sig in i den tunga sommarträningen.
– Jag var trea i världscupfinalen i Tandådalen. Det satt bra inför nästa säsong, säger han.
Enligt förbundskaptenen Anders Wiggerud är han vårt största medaljhopp på den alpina snowboardsidan och Daniel säger inte emot.
– Tycker jag har en grym chans att ta medalj, säger han.
Och vad grundar du det på?
– Jag har varit med så länge och fått den rutin som krävs. Men sen gäller det att ha det rätta flytet också.
Det hade han inte i Salt Lake City där han slogs ut tidigt och slutade elva. Där fick han heja fram lagkamraten Richard Richardsson till silver.
Nu ska han själv stå på pallen. I juli börjar träningen på snö och i oktober är det världscuppremiär i Sölden.
Då har flickvännen Maria redan klarat av sin premiär som sker i Chile i september. Hon har inte tävlat i världscupen sedan början av 2004. Då var hon i sitt livs form och stod på pallen två gånger. Men ett avslitet korsband har hållit henne borta från backarna sen dess. Men nu är hon återställd.
– Allt pekar åt rätt håll, säger Leksandstjejen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons