Bra spurt av McCartney

Under strecket
Publicerad
Annons

paul mc cartney
Globen, söndag

4Trots att Paul McCartney gödslade friskt med Beatles-låtar i sin två och en halv timme långa show tog det ett bra tag innan temperaturen steg. Efter en snygg ”She”s leaving home” var det full fart i mål där ”Sgt Peppers lonely hearts club band” satte en formidabel punkt för kvällen.
I sommar fyller Sir Paul 61. Han är en levande legend och rik som ett troll. Någon egentlig anledning att underkasta sig en världsturné har han inte. McCartney har redan bevisat allt han behöver bevisa och mer därtill. Fansen är glada att han inte hängt undan Höfnerbasen för gott. Och stundtals verkar han ha riktigt kul i Globen.
Det där med att han redan är en av världens mest förmögna popstjärnor kan man fundera över. Det verkar inte påverka hans förmåga att ta betalt i alla fall. En stor del av biljetterna till Globenkonserterna gick på 800-900 kronor. Ville man ha en t-shirt som minne fick man plocka upp ytterligare 270 spänn för den billigaste.
Men visst, det var en frikostig show. Bakom
bandet fanns en vägg med videoskärmar som användes effektivt så att alla kunde se bra och där det även visades bilder från förr. Ibland blinkade hela väggen som ett enda stort tivoli. Ljudet är maffigt, kanske lite väl maffigt. Efteråt klagade en del över att ljudet var för högt.
Kvällen inleddes med att ett gäng akrobater och gycklare traskade runt i publiken för att sedermera ta sig upp på scen där de utförde diverse konster. Det är en hyfsat kul idé, men den mjölkades lite för länge. När det gycklats i mer än tjugo minuter kändes det direkt tröttsamt.
När så McCartney kom upp på en svensk scen för första gången på mer än tio år hälsade han fansen med ”Hello goodbye”. Sedan körde Sir Paul och bandet på med ”Jet”. I de två låtarna var tempot bra. Sedan började föreställningen sacka. Då och då brände det till, men i stort kändes det som McCartney gick på sparlåga.

Annons
Annons
Annons