Annons

”Bra råvaror mycket viktigare än dyr grill”

Hemligheten bakom den perfekta grillytan är den så kallade maillardreaktionen. Men samma process kan också frigöra cancerogena ämnen. Här ger näringsfysiolog Linda Bakkman sina bästa råd för en lyckad grillsommar – och bjuder på två näringsrika recept.

Under strecket
Publicerad

Illustration: Thomas Molén

Bild 1 av 5

Pensla inte den färdiga råvaran med en använd borste.

Foto: IBL/AlamyBild 2 av 5

Skinnet kan med fördel vara kvar när du grillar fisk, tipsar Linda Bakkman.

Foto: IBL/AlamyBild 3 av 5

Temperaturen är a och o.

Foto: IBL/AlamyBild 4 av 5

De flesta grönsaker går att grilla.

Foto: IBL/AlamyBild 5 av 5

Illustration: Thomas Molén

Bild 1 av 1
Illustration: Thomas Molén
Illustration: Thomas Molén

Råvaran: Välj efter säsong

Annons
Annons
Annons